Registruokis į efektą
LT

Vėlyvieji pusryčiai namuose: ką gaminti ir kuo nustebinti draugus?

grįžti atgal

Vėlyvieji pusryčiai - nuostabi savaitgalio pradžia, kai galime be sąžinės griaužaties leisti laiką su draugais, užkandžiauti ir atsipalaiduoti. Tik ką gaminti, kad svečiai maloniai nustebtų, o tau nereikėtų viso ryto praleisti virtuvėje? 

Citrinos ir aguonų blynai - kiekviena mama turi savo tobulą blynų receptą. Įvairovės dėlei paskaninkime senus gerus sekmadienio blynus citrinos žievele ir aguonų sėklomis. Taip pat, vietoj grietinės galime naudoti rikotą arba graikišką jogurtą. 


Avokadas + šviežia duona + keptas kiaušinis = „brunch’o" klasika! 



Namų gamybos granola ir kokosų jogurtas - svarbu nepatingėti pasigaminti granolą namuose, nes tik taip išvengsime pridėtinio cukraus! Saldinti galime natūraliu medumi ar agavų sirupu, o vietoj pirktiniuose produktuose esančio palmių aliejaus naudokime gryną, šalto spaudimo kokosų aliejų. Kodėl ir jogurtas kokosų?… Įvairovės niekada nebūna per daug! 

Glotnučių dubenėliai su daug vaisių, sėklų bei uogų - tobulas desertas, bet ir sveika alternatyva, kai norisi „ko nors skanaus”. 

„Kitoks” limonadas - tradicinis limonadas neįmanomai saldus. Tiesą sakant, bet koks saldiklių perkrautas gėrimas - mirtis gerosioms mūsų žarnyno bakterijoms. Į „Birutės” vandenį įmesk kelias uogas ir mėtų lapelį - ne tik skanu bei natūraliai saldu, bet ir tavo kūnas gaus gerą elektrolitų bei magnio, kalio ir kalcio dozę! 


Užsiregistruok į Birutės efektą, kad sulauktum daugiau receptų ir laisvalaikio idėjų tiesiai į tavo elektroninio pašto dėžutę!